Den här webbplatsen använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S

Hej! Hur kan vi hjälpa dig?

Ställ din fråga här

Telefonbanken

Öppettider033-10 50 60 val 3

Digital Support

Dygnet runt0771-97 75 12

Spärrservice

Dygnet runt08-411 10 11

Allé

Omplaceringar – ett sätt att öka avkastningen

Det finns flera anledningar till att se över placeringar under löptiden, inte minst för att öka dina avkastningsmöjligheter.
Här nedan kan du läsa mer om omplaceringar och varför det kan vara bra att se över ditt innehav.

Marknaden går upp – återinvestera och säkra vinsten

När din SPAX har utvecklats gynnsamt kan det vara klokt att låsa in vinsten innan löptiden har gått ut. På så sätt säkrar du den kursuppgång som har varit och kan känna dig trygg om marknaden skulle falla framöver. Genom att sälja och återinvestera i en ny SPAX minskar du risken i din placering då det kapitalskyddade ingångsbeloppet ökar samtidigt som du fortsätter att ta del av eventuella fortsatta uppgångar på den marknad som din nya SPAX är kopplad till.

Marknaden går ner – öka avkastningspotentialen genom att nystarta

När den marknad som din SPAX är kopplad till sjunkit mycket i värde, kan det vara läge att sälja placeringen innan löptidens slut. Den större delen av SPAX består av en obligation som fungerar som en broms när marknaden faller, vilket innebär att placeringens totala värde sjunker betydligt mindre än nedgången för underliggande marknad. 

Om du väljer att sälja av din SPAX i förtid och köpa en ny SPAX, ökar potentialen till bättre avkastning, även om det innebär en mindre förlust idag. Den nya investeringen kan, till skillnad från din nuvarande SPAX, tillgodogöra sig en uppgång direkt från dagens nivå på den marknad du väljer att koppla din nya SPAX till.

Vi på Swedbank bevakar samtliga utgivna produkter. För mer information om omplacering, kontakta ditt bankkontor.

Stäng Skriv ut