Hoppa till textinnehållet

Coronaviruset - tips för dig som kund

Hur påverkas ekonomin av coronaviruset? COVID-19 förändrar hela tiden läget - på börsen, men också gällande jobb, beslut om resor och liknande som ställs in. Därför har vi samlat information om vad som gäller och kommer löpande att uppdatera dig om läget om hur du som bankkund påverkas.

Behöver du hjälpa en närstående att betala räkningar?

Om en närstående blir sjuk och behöver hjälp att utföra olika bankärenden kan det vara bra att veta vad som gäller. Här har vi samlat information om vilka sorters fullmakter som finns och vad du ska tänka på.

Glad pensionär vid bil

Du kan ansöka om amorteringsbefrielse

Som kund i Sparbanken Sjuhärad har du nu möjlighet att ansöka om amorteringsbefrielse för lån om din ekonomiska situation har påverkats av spridningen av coronaviruset COVID-19. 

Företagare? Här hittar du information, råd och tips

Att driva företag har blivit lite annorlunda för många såhär i coronatider. Vi har samlat en hel sida med läsning för dig som vill ha koll. Allt ifrån vad vi kan göra för dig, tips på vad du själv kan tänka på, till vad regeringen har tagit fram för åtgärder.

Kvinna med textilier

Hur får man en sund och hållbar ekonomi i kristider?

Både hushåll och företagare känner oro och många har fått börja tänka på morgondagen på ett nytt sätt. Men hur klarar vi en lågkonjunktur – och hur rustar man sig för tuffa tider?

Mother with two children looking at different devices.

får du hemmajobbet att flyta

För den som inte har vanan att jobba hemma kan de nya buden om att hålla sig från arbetsplatsen vara utmanande! Men med lite verktyg kan hemmajobbet till och med bli mer produktivt – du är ju chef över hela kontoret!

Woman working on computer while eating a salad

Tio saker att göra i coronatider

Coronaviruset har förändrat mångas vardag. Alla har inte möjlighet att jobba hemifrån, men de flesta undviker att vara ute bland folk just nu. Dessutom vill många hålla lite i plånboken och spara inför framtiden.

Sparbanken Sjuhärad

Är du drabbad av corona och inte kan jobba?

Är du sjukskriven, i hemkarantän eller har mist jobbet på grund av coronaviruset? Vår expert tipsar om hur man kan se om sin ekonomi i oroliga tider.

Sparbanken Sjuhärad

Frågor och svar

Vanliga frågor och svar i spåren av COVID-19

Många har frågor i anslutning till coronaviruset. Här har vi samlat de vanligaste frågorna och svaren.

Vi finns här för dig - dygnet runt, året runt

Som kund är du alltid välkommen att kontakta oss. Just nu rekommenderar vi dig att göra dina ärenden via appen, internetbanken eller telefon.

Vad händer med boräntorna?

Coronavirusets stora påverkan på ekonomin riskerar att sätta djupa spår i konjunkturen. Hur påverkar det hushållens framtida boräntor?

Women an children standing on ladders painting house.

Hur ska man tänka kring pensionen?

Fallande börser och besparingar som förlorar i värde. Hur ska man egentligen tänka kring sin pension i ljuset av coronakrisen – och särskilt om den är närstående?

Three persons on a terrace in the city.

Hur påverkas min resa?

Har du en planerad resa eller funderar på att boka? Vi har samlat information om vad som gäller vid avbeställning och om du blir sjuk på resmålet.

A couple looking out over the city.

Fler tips

Apptips för en enklare vardag

Med omtanke för de riskgrupper som finns och för att undvika att coronaviruset sprids vidare ber vi dig som känner dig sjuk eller har rest till något av riskområdena att undvika våra kontor. Använd appen eller internetbanken för att göra dina banktjänster.

skyddar du dig från bedrägerier

Just nu passar många på att försöka luras. Men med kunskap om hur det brukar gå till kan du skydda dig. Vi har listat vad du bör tänka på, både som privatperson och företag.

Vi finns här för dig - dygnet runt, året runt

Som kund är du alltid välkommen att kontakta oss. Just nu rekommenderar vi dig att göra dina ärenden via appen, internetbanken eller telefon.

People standing on the pavement in the city.

Nyheter

2020-08-24 12:02

Minska utanförskapet - småföretagen positiva till praktikplatser

Unga och nyanlända är en grupp som drabbats hårt av coronakrisen. Om inget görs finns risk för ökat utanförskap och växande långtidsarbetslöshet. Praktikplatser kan vara ett sätt att stötta. En undersökning som Swedbank och sparbankerna har gjort bland de företag som ingår i Småföretagsbarometern visar att småföretagare är positiva till att erbjuda praktikplatser. Mest positiva till praktikplatser är företagare inom hotell och restaurang vilket även är branscher där många ungdomar och nyanlända får sitt första jobb.

2020-08-21 10:27

Nytt stödpaket till kultur och idrott

På fredag den 21 augusti presenterade kultur- och idrottsminister Amanda Lind (MP) ett förslag om nytt stödpaket för verksamheter inom kultur och idrott. Samtidigt meddelade inrikesminister Mikael Damberg (S) att taket på 50 personer vid offentliga sammankomster ligger fast men att undantag kan komma att göras.

  • 2020-08-19 10:32
  • 2020-06-30 15:03
  • 2020-06-30 10:18