Hoppa till textinnehållet

Stöd till företag - coronapandemin

Många företag påverkas nu av covid-19-spridningen. Vi tar era  utmaningar på största allvar och arbetar intensivt med att erbjuda olika lösningar för att hjälpa er.

 

För att ge dig som företagare översikt över situationen och vilket stöd du kan få samlar vi löpande information, råd och tips här.

Sköt din ekonomi digitalt när du kan, besök oss när du måste

Tillsammans kan vi bromsa spridningen av covid-19. Just nu ber vi därför dig att i första hand göra dina ärenden i appen eller internetbanken. 

Amorteringsbefrielse

Den 30 juni upphörde möjligheten att ansöka om amorteringsbefrielse vid ansträngd likviditet på grund av covid-19 för företagskunder. 

Two business owners outside their coffee shop

Statliga stöd till dig som företagare

Här kan du läsa om de åtgärder som regeringen tagit fram för att hjälpa företagare. Du kan enkelt räkna ut hur åtgärderna skulle påverka företagets ekonomi med hjälp av våra beräkningsverktyg. 

 1. Likviditetsförstärkning

  Regeringens åtgärder för dig som behöver förbättra likviditeten i företaget.

  Likviditetsförstärkning

 2. Korttidsarbete

  Du kan söka stödet till 30 september 2021. Ansökan kan göras retroaktivt upp till 4 månader tillbaka i tiden.

  Korttidsarbete (korttidspermittering)

 3. Omställningsstöd och omsättningsstöd

  Fram till den 31 augusti kan du söka omställningsstöd för maj-juni 2021. Ansökan för juli-september 2021 har inte öppnat än. Ansökan för tidigare perioder är stängd.

  Ansökan om omsättningsstöd för enskild näringsidkare samt för handels- och kommanditbolag perioden mars - juni 2021 är öppen fram till den 15 september 2021. Det finns även förslag på en förlängning av stödet till och med september 2021. Ansökan för tidigare perioder är stängd.

  Omställnings- och omsättningsstöd

 4. Hyresstöd

  Nu finns möjlighet att få hyresstöd. 

  Hyresstöd (regeringen.se)Tips på nya möjligheter för ditt företag

Kom igång med e-handel

Hårvårds-och skönhetsspecialisten Lyko har länge sett en kraftig tillväxt i sin e-handel, något som exploderade i och med coronapandemin. Läs om hur deras e-handel tog fart och hur du kan komma igång med e-handel.

Confident smiling woman in office space

Online-apoteket dubblade personalen under krisen

Med en tredubblad försäljning - nästan över en natt - har online-apoteket nu dubblerat sin personalstyrka. Läs mer om deras resa och hur du kan ställa om för att framtidssäkra ditt företag.

Confident smiling woman in office space

Våra experter svarar på företagarfrågor

Mer information

Vi finns här för dig, dygnet runt, året om

Du är alltid välkommen att kontakta oss. Just nu rekommenderar vi att du gör dina ärenden via appen, internetbanken eller telefon.

Customer