Hoppa till textinnehållet

COVID-19 - Stöd till dig som företagare

Coronaviruset/COVID-19 påverkar allt just nu - inte minst landets företag. Vi tar de utmaningar som råder just nu på största allvar och arbetar intensivt på att ta fram lösningar för att hjälpa er.

 

För att ge översikt över situationen och försöka förenkla vardagen lite samlar vi löpande information, råd och tips här. Har du frågor eller funderingar? Tveka inte att kontakta oss så försöker vi hjälpa till.

Möjlighet att ansöka om amorteringsbefrielse

Pengar ut är svårt om pengarna inte kommer in. Därför har vi infört möjlighet att söka amorteringsbefrielse på lån, avbetalning och leasing upp till sex månader (med omprövning efter tre månader) som du kan ansöka om ifall ditt företag har fått ansträngd likviditet på grund av coronaviruset.

Kvinna med textilier

Beräkningsverktyg - Finansiella lättnadsåtgärder

Som stöd för dig som företagare har banken tagit fram beräkningsverktyg som du kan använda för att ta reda på hur några av regeringens åtgärder kan påverka ekonomin i ditt företag.

Man vid skrivbord

Lånegaranti för små och medelstora företag

Lånegarantin innebär att staten garanterar 70 procent av nya lån som beviljas av bankerna till företag och föreslås gälla från den 1 april.

Diskussion

Våra samlade tips och råd

Här har vi samlat tips och råd om vad du kan göra för att ta företaget igenom den här svåra tiden.

Woman and man looking at a computer screen.

Det här gör regeringen

Regeringen har tagit fram en rad nya åtgärder som ska minska de negativa effekterna för dig som företagare.

Man with earmuffs in linen factory - small business.

Mer information

Vi finns här för dig - dygnet runt, året runt

Som kund är du alltid välkommen att kontakta oss. Just nu rekommenderar vi dig att göra dina ärenden via appen, internetbanken eller telefon.

People standing on the pavement in the city.

Vad händer världens börser?

Följ experternas syn på marknaden och hur du bör tänka just nu.

A couple looking out over the city.

Vanliga frågor och svar i spåren av COVID-19

Många hör av sig till oss nu med frågor i anslutning till coronaviruset. Här har vi samlat våra vanligaste frågor och svar.

Three persons in a discussion at a café.

Nyheter

2020-04-02 18:38

Senaste informationen om statlig lånegaranti

Det är oroliga tider för företagare och de ekonomiska effekterna av COVID-19 har slagit hårt mot många. Regeringen har föreslagit en lånegaranti som ska hjälpa bankerna att stötta de företag som har fått ekonomiska bekymmer på grund av krisen. 

2020-04-01 17:00

Så påverkar coronakrisen inflationen

I och med de drastiska påverkningarna på tillväxt och arbetsmarknad till följd av covid-19 så har eventuella effekter på inflationen hamnat i skymundan. Men vilken konsekvens kan efterdyningarna av covid-19 få på inflationen?

  • 2020-03-27 15:42
  • 2020-03-27 14:46
  • 2020-03-27 07:52