Hoppa till textinnehållet

COVID-19 - Stöd till dig som företagare

Coronaviruset/COVID-19 påverkar allt just nu - inte minst landets företag. Vi tar de utmaningar som råder just nu på största allvar och arbetar intensivt på att ta fram lösningar för att hjälpa er.

 

För att ge översikt över situationen och försöka förenkla vardagen lite samlar vi löpande information, råd och tips här. Har du frågor eller funderingar? Tveka inte att kontakta oss så försöker vi hjälpa till.

Nu kan du ansöka om lån med statlig garanti

Som företagskund kan du nu ansöka om ett likviditetslån med statlig lånegaranti. Välkommen med din ansökan.

Business people looking at chart on a laptop.

Möjlighet att ansöka om amorteringsbefrielse

Pengar ut är svårt om pengar inte kommer in. Ansök om amorteringsbefrielse på lån, avbetalning och leasing i upp till sex månader (med omprövning efter tre månader) om ditt företag har fått ansträngd likviditet p.g.a. coronaviruset.

Kvinna med textilier

Tips till import- och exportföretag

Stängda gränser, uteblivna leveranser och ökade valutarisker. Import- och exportföretagen drabbas hårt av coronakrisen. Hur ska man tänka och agera?

Möte på arkitektbyrå

Beräkningsverktyg - Finansiella lättnadsåtgärder

Som stöd för dig som företagare har banken tagit fram beräkningsverktyg som du kan använda för att ta reda på hur några av regeringens åtgärder kan påverka ekonomin i ditt företag.

Man vid skrivbord

Vad händer världens börser?

Följ experternas syn på marknaden och hur du bör tänka just nu.

A couple looking out over the city.

Lånegaranti för små och medelstora företag

Lånegarantin innebär att staten garanterar 70 procent av nya lån som beviljas av bankerna till företag och föreslås gälla från den 1 april.

Diskussion

Det här gör regeringen

Regeringen har tagit fram en rad nya åtgärder som ska minska de negativa effekterna för dig som företagare.

Man with earmuffs in linen factory - small business.

Våra samlade tips och råd

Här har vi samlat tips och råd om vad du kan göra för att ta företaget igenom den här svåra tiden.

Woman and man looking at a computer screen.

Mer information

Omställningsstöd för företag

Regeringen föreslår att företag ska få möjlighet att ansöka om omställningsstöd på totalt 39 miljarder kronor. Stödet ska göra det lättare för företag att ställa om sin verksamhet för att kunna hantera krisen.

Kille i bageri

Nyföretagarhjälpen

Har du en affärsidé eller ett nystartat företag du behöver hjälp med? Då finns Nyföretagarhjälpen som vi är med och stöttar. De erbjuder bland annat webbinarier, kostnadsfri rådgivning och livesändningar på Facebook där du kan ställa dina frågor.

Kille på reklambyrå

Vi finns här för dig - dygnet runt, året runt

Som kund är du alltid välkommen att kontakta oss. Just nu rekommenderar vi dig att göra dina ärenden via appen, internetbanken eller telefon.

People standing on the pavement in the city.

Vanliga frågor och svar i spåren av COVID-19

Många hör av sig till oss nu med frågor i anslutning till coronaviruset. Här har vi samlat våra vanligaste frågor och svar.

Three persons in a discussion at a café.

Nyheter

2020-10-19 11:11

Från 20 oktober kan företag söka omställningsstöd för maj-juli

Mellan den 20 oktober och 30 november 2020 kan företag vars nettoomsättning har minskat under maj-juli 2020, jämfört med motsvarande månader under 2019 söka ett omställningsstöd. Stödet söker företagen via Skatteverket. Enligt information från Skatteverket kan företag endast söka stödet om deras minskade nettoomsättningen så gott som uteslutande är en konsekvens av covid-19.

2020-10-09 11:23

Företagarnas privatekonomi har försämrats under coronapandemin

Företagare har drabbats hårdare privatekonomiskt av coronapandemin än anställda. Nästan var fjärde företagare uppger att de har fått en sämre privatekonomi nu än före pandemin, jämfört med var tionde för anställda. Det visar en undersökning som Kantar Sifo har gjort på uppdrag av Swedbank och sparbankerna.

  • 2020-08-24 12:02
  • 2020-08-21 10:27
  • 2020-08-19 10:32