Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
Familjejuridik
Kundpaket
App, internetbank och BankID
Bedrägeri och säkerhet
Händelser i livet
Bli privatkund

Nyhetsbrev Nyckelkund

Juni 2024

Skön sommar önskar vi Sparbanken Sjuhärad!

Visst anar du också sommaren runt hörnet? Vi vill passa på att önska dig en riktigt trevlig sommar! Skulle du behöva vår hjälp under sommarmånaderna så finns vi nära dig precis som vanligt. Besök oss eller nå oss över telefon eller digitalt. Kom också ihåg att du enkelt kan kontakta oss direkt i appen.

Sommar

Svårt att slappna av på semestern? Gör Trygghetskollen!

Livet händer hela tiden, när vi minst anar det. Det är omöjligt att förutspå framtiden, men man kan göra saker för att vara förberedd. Som att öka sin trygghet genom att vara rätt försäkrad till exempel. Inte minst gäller det inför sommaren. Med Trygghetskollen hjälper vi dig så att du har rätt skydd. 

A family on the steps in front of their house

Sommarlovstips från oss - billiga aktiviteter med barn

Det kanske finns en förväntansbild att lov betyder semester? Eller att aktiviteter ska kosta pengar. Här kommer massor av tips du kan hitta på med ditt barn som inte kostar så mycket. Nytt för i år är att du och barnen kan spela sommarbingo tillsammans med Spara och Slösa!

Two girls laughing in the grass

Med kunskapsspridning som bärande uppdrag - nu också på gymnasiet!

Som lokal sparbank är vårt viktigaste uppdrag att dela med oss av vinsten i vårt verksamhetsområde. Ett unikt förtroende att stötta och utveckla Sjuhärad. Tillsammans med vår ägarstiftelse återinvesterar vi miljoner varje år, något som inte hade varit möjligt utan dig som är kund.

Särskilt stolta är vi över vårt engagemang i skolan, där vi tillsammans med kommunerna i vårt område sett till att alla elever lär sig om privatekonomi. I många år har vi föreläst för alla åttondeklassare och träffat över 11.000 elever sammanlagt. Men vi tycker vi kan göra mer. Därför har vi nu lanserat en satsning på gymnasiet där vi också föreläser för alla blivande 18-åringar som snart blir vuxna över en natt, med allt vad innebär – inte minst för privatekonomin.

Vi har gjort en film om vårt arbete på gymnasiet – där får du också träffa delar av vårt samhällsteam!

Sommarfilm

Bedragarna tar inte sommarlov – så undviker du att bli lurad!

Risken att drabbas av bedrägerier ökar under långhelger och semestrar.

Digitala bedrägerier fortsätter att öka i vårt samhälle, och Sjuhärad är inget undantag. Tyvärr fick vi vetskap om ett omfattande bedrägeriförsök mot invånare i Sjuhärad tidigare i juni, där offren kontaktades via SMS. Vi gick ut med varning på sociala medier och tack till er alla som hjälpte oss att sprida informationen vidare. Det är ett bra sätt att göra fler medvetna och vaksamma. Nu väntar sommar och ledighet för många, men inte för bedragarna som inte tar semester. Här kommer tre värdefulla tips:

  1. Använd aldrig Mobilt BankID, säkerhetsdosa eller annan e-legitimation på uppmaning av annan.
  2. Lämna aldrig ut personlig information såsom koder, lösenord eller kortuppgifter till någon annan.
  3. Vi frågar dig aldrig om personlig information eller dina koder om vi kontaktar dig. Lämna aldrig ut uppgifter till någon annan.
Couple in front of a camper van

Justera beloppsgränserna för en tryggare vardag - så gör du det enkelt i appen!

Att vara vaksam och medveten är det viktigaste av allt när det gäller digital säkerhet. Men det finns också saker du kan ställa in för att öka din säkerhet.

Under våren har vi infört möjligheten att justera beloppsgränserna för både överföringar och Swish. Detta kan du enkelt justera själv i appen eller Internetbanken. Med den här ändringen gör vi det ännu lite svårare för bedragare att lyckas lura till sig pengar.

Kvinna står och pratar i telefon på kontoret

Följ oss på sociala medier

Facebook

På Facebook delar vi med oss av tips och idéer som underlättar i din vardag. Här får du också hänga med på händelser på och utanför banken.

Instagram

På Instagram vill vi inspirera till kloka val när det gäller din ekonomi. Det blir också en hel del besök på olika events och kundträffar.

LinkedIn

Vill du också jobba på Sparbanken Sjuhärad? Då borde du följa oss på LinkedIn. Här berättar vi om vardagen som anställd på banken, och lite annat såklart.